Babysim, småbarnssim och simskola

Småbarnssim och simskola

På Duva Pool & Motion har vi babysim, småbarnssim och simskola.

För de små barnen använder vi lekfulla övningar där barnen får vattenvana och lär sig att trivas i vattnet. Därför använder vi lek, sång och glädje när barnet lär sig de viktiga grunderna i simning och vattensäkerhet. Det viktigaste för oss är alltid att barnet ska ha roligt och känna sig tryggt i vattnet. Barnen får stänka och plaska som en viktig övning för att öva på vattenvanan. Vattenvanan är viktig för alla åldrar längre fram i babysim, småbarnssim och simskola

Simlärarna är erfarna och med pedagogiska metoder lär de ut grundläggande teknikerna för att kunna lära sig simma.

Barnen utvecklas steg för steg och de får vänja sig vid vatten på ett tryggt och lustfyllt sätt. Därför gör vi övningarna många gånger för att barnet ska känna igen sig och där sång och lek också är viktiga inslag.

För småbarnssim är några av målen:

  • Koordination och balans
  • Simma under vattnet
  • Sparka sig upp till ytan för att hämta luft
  • Ryggflyt, som är det enda läget i vattnet som man kan vila och andas på
  • Flyta på rygg och vända tillbaka till mage från rygg.
  • Hålla sig fast – i föräldern eller i bassängkanten
  • Att inte hoppa i vattnet utan att ha fått tillstånd från föräldern.

Fördelarna med att komma igång tidigt är tydliga, eftersom barnets muskler stärks och de kan röra sig smidigare i vattnet än på land. Barn som tränar i vatten får en bättre motorisk utveckling. Numera är det även en annan del som prioriteras – vattensäkerheten. Det innebär att det är viktigt att på ett tidigt stadium barnen lär sig att ha respekt för vatten.

Tips inför att börja på babysim

Här har vi samlat lite tips och råd inför att börja i babysimskola. Det är jättebra att vänja barnet vid vatten på ett roligt och lekfullt sätt. Ett tips är att bada med ditt barn hemma i badkaret. Duscha också gärna med barnet och tänk på att det inte gör något om barnet får vatten i ansiktet. Säg gärna: ”Nu kommer det vatten” så vet barnet att det ska förbereda sig. När du börjar tidigt med att vänja barnet vid vatten tycker barnet inte att det är obehagligt eller konstigt.

På Duva Pool & Motion har vi småbarnssim och simskola som bedrivs av:

Monas Simskola

Ring: 070-373 17 82

E-post: info@monasimskola.com